Gered Gereedschap Amsterdam
Geef uw gereedschap een nieuw doel, een tweede leven

Gered Gereedschap zamelt in en knapt op

Stichting Gered Gereedschap is een circulaire organisatie die gebruikte gereedschappen inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar technische scholen en startende ondernemers in ontwikkelingslanden. Ieder jaar verscheept Gered Gereedschap 100.000 stuks gereedschap en 800 naaimachines naar technische scholen en startende ondernemers in ontwikkelingslanden. Duizenden jonge mensen krijgen daarmee het gereedschap in handen waarmee zij kunnen leren en produceren. In 2021 hebben wij 15 m3 verscheept.

Gereedschap om een bestaan op te bouwen

De stichting stelt mensen in ontwikkelingslanden in staat een technisch beroep te leren of uit te oefenen, met het doel een economisch zelfstandig bestaan op te bouwen. De meeste mensen beschikken niet over het gereedschap om hun eigen talenten te benutten. Wij voorzien in een vraag naar kwalitatief goed gereedschap dat op een lokale markt niet verkrijgbaar is, van slechte kwaliteit of enorm kostbaar is en daarmee onbetaalbaar voor scholen en startende ondernemers.

Wij zoeken een nieuwe locatie voor onze werkplaats (klik op de link om de film te bekijken)


Helaas gaat in 2023 het Blauwe huis gesloopt worden tbv woning bouw. Naast het verschepen van gereedschap en machines, wat onze eerste prioriteit is, voorzien wij de volgende organisaties van gereedschap:

  • Kringloop bedrijf De Locatie
  • De vliegende meubelmakers
  • Vluchtelingenwerk
  • De Regenboog
  • Wij gaan in Oost samen met buurtorganisaties een gereedschap uitleen opzetten
  • Eerste transport is naar Ukraine vertrokken

Via deze organisaties hebben mensen met weinig geld toch toegang tot goed gereedschap.  

Hoe komen wij aan ons gereedschap?

  • Op alle afvalpunten van de gemeente Amsterdam staan onze kisten
  • Al het gereedschap en machines die de gemeente Amsterdam niet meer gebruikt, gaat naar ons toe
  • Tal van bedrijven brengen het gereedschap dat zij niet meer gebruiken, naar ons toe
  • Particulieren vragen ons om hun schuurtje op te ruimen 


Kom gereedschap opknappen in onze werkplaats 

In de Werkplaats in Amsterdam is het reviseren van gereedschap een zinvolle tijdsbesteding. Het is  ook een manier om mensen, met een afstand tot de arbeidsmarkt, weer maatschappelijk actief te krijgen. Wij hebben een praktische aanpak, die aansluit  bij de  mogelijkheden van mensen. Jaarlijks scholen wij tientallen personen in het veiligheidscertificaat (VCA) en leiden wij hen naar een baan. Hiervoor werken wij samen met bedrijven uit de regio Amsterdam.